ضررهای نوشابه ، و خطر ابتلا به کبد چرب و بیماری های متابولیک
ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین شده با ساکاروز (نوشابه های معمولی) با چاقی، سندرم متابولیک و اختلالات قلبی عروقی در مطالعات کوتاه مدت مختلف نشان داده شده است
نتایج نشان داد که مصرف روزانه نوشابه های معمولی به مدت ۶ ماه سبب افزایش تجمع چربی خارجی و لیپید ها در مقایسه با شیر، نوشابه رژیمی و آب شد.
مصرف روزانه نوشابه های معمولی (شیرین شده با ساکاروز) با چاقی مرتبط است و سبب افزایش خطر ابتلا به کبد چرب و نیاز به درمان کبد چرب و افزایش کلسترول و تری گلیسرید می گردد و این عوامل نیز سبب افزایش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و متابولیکی هستند
ضررهای نوشابه – نوشابه کبدتان را چرب میکند
صرف روزانه حتی یک نوشیدنی شیرین از جمله نوشابه های گازدار و آب میوه های صنعتی خطر ابتلا به بیماری کبد چرب (نیاز به درمان کبد چرب) را افزایش میدهد
متخصصان معتقدند این نوشیدنی ها به دلیل محتوای بالای قند و کالری باید فقط به صورت گاهگاهی مصرف شوند و مصرف روزانه آنها به هیچ وجه توصیه نمی شود
ضررهای نوشابه – مصرف بیش از حد نوشابه و کبد چرب در کودکان
کودکان و نوجوانانی که معمولا از نوشیدنیهای شیرین و دارای مقادیر بالایی از فروکتوز مصرف میکنند بیشتر احتمال دارد که مبتلا به استئاتوهپاتیت غیر الکلی شوند.
مصرف فروکتوز در افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی منجر به افزایش سطح اسید اوریک خون میشود.
باید تلاش بیشتری انجام بدهیم تا مصرف نوشابه و دیگر نوشیدنیهای شیرین فروکتوز دار را در کودکان ونوجوانان کاهش دهیم
متاسفانه میزان بروز بیماری کبدچرب در سنین کودکی و نوجوانی نیز در حال افزایش است که یکی از علل اصلی آن همین نوشابه های گازدار است.
کودکان و نوجوانان بیش از سایر گروه های سنی در اثر مصرف نوشابه های گازدار در معرض پوکی استخوان قرار دارند و در سنین بالاتر در معرض شکستگی ها و دردهای استخوانی قرار می گیرند
- ۹۷/۰۵/۱۴