مصرف زیاد گوشت قرمز با افزایش خطر بیماری کبد چرب همراه است
افزایش مصرف گوشت قرمز یا فرآوری شده ممکن است خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی را افزایش دهد و درمان کبد چرب را با مشکل روبرو میکند
کبد چرب غیرالکلی به عنوان جزء کبدی سندرم متابولیک، همراه با مقاومت به انسولین و التهاب به عنوان عوامل کلیدی در پاتوفیزیولوژی آن تلقی می شوند
محققان اذعان می کنند افرادی که گوشت قرمز زیاد مصرف می کنند عمدتا مردان جوان هستند و دارای شاخص توده بدنی بالاتر، مصرف کالری بیشتر و الگوی متابولیکی بدتری هستند و باید از مصرف بی رویه گوشت قرمز جلوگیری کنند تا به سمت درمان کبد چرب حرکت کنند.
افرادی که مقادیر زیاد گوشت قرمز با شیوه پخت نامناسب از جمله سرخ شده یا کباب شده مصرف می کنند، دارای میزان بالا HCA (آمین های هتروسایکلیک) هستند و از اینرو بیشتر در معرض ابتلا به مقاومت انسولین قرار دارند.
سبک زندگی ناسالم غربی نقش اساسی در ابتلا و پیشرفت بیماری کبد چرب دارد چراکه عمدتا با عدم تحرک فیزیکی و مصرف بالا فروکتوز و چربی اشباع شده همراه است که مانع درمان کبد چرب است
مطالعات نشان می دهد رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز علاوه بر ارتباط با بیماری هایی نظیر سرطان، آسیب به سلامت قلب و افزایش کلسترول و فشارخون با افزایش ریسک بیماری کبدی هم ارتباط دارد.
احتمال افزایش ابتلا به بیماریهای کبدی با مصرف بیشتر گوشت قرمز
خطرات کاهش میزان سلامتی با مصرف گوشت قرمز و فرآوریشده، موضوعی آشنا و بسیارشنیده شده است,.
بیماری کبد چرب غیر الکلی، اثری کبدی از عوارض نشانگان متابولیک یا سوختوساز، با التهاب و مقاومت به انسولینی است که محققان اظهار کردهاند مصرفکنندگان بیشتر گوشت قرمز، افرادی کمی جوانتر، عمدتاً مرد، با کالری و شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر، خوردوخوراک پرکالریتر، و مشخصات سوختوساز بدتری بودند.
- ۹۷/۰۵/۰۷